MEDEDELING AAN ALLE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN HET ZESDE LEERJAAR!!!

Op vrijdag 19 januari moeten onze zesdeklassers die mee op sneeuwklassen geweest zijn niet naar school komen. Maandag is het geen school, want het is pedagogische studiedag.

Op dinsdag gaan de zesdeklassers van Bouwel en Grobbendonk op uitstap naar het VTI te Zandhoven. Wij vertrekken om half 9 aan de school. Iedereen is om 8.15u op school aanwezig. Ook iedereen moet blijven ineten, want we zijn pas tegen 12.30u terug! De schoolbus van het VTI komt ons ophalen. We kunnen dus NIET blijven wachten! Wie te laat is, gaat naar het vijfde leerjaar!

 

Hallo allemaal,

 

Hier zijn we met ons verslagje van zondag. Voor jullie waarschijnlijk een rustig dagje met een pistoléke en een kofiekoekske. Voor ons vandaag een drukke dag. Er staat 4u skiën op het programma!

Na ons ontbijt (elke dag pistolékes) hebben we nog even aan onze brieven geschreven. We hebben ook onze kamers moeten opruimen en al een tekstje moeten voorbereiden wat in de loop van de week gefilmd wordt en ook op onze website gezet wordt. Spannend dus! Dan horen jullie ons nog eens in het echt. Niet dat wij jullie missen hoor. We hebben hiervoor geen tijd!

Dan tijd om onze ski's aan te binden. We moesten al de lift nemen. Eerst een klein stukje, maar steeds hoger en hoger. We hebben onze techniek nog bijgeschaafd: remmen en sturen. Het begint steeds leuker en leuker te worden! Dit vraagt wel energie hoor! Maar gelukkig was het weer etenstijd! Reissuppe, aardappelen met gebraad en boontjes met spek. De boontjes met spek zagen er helemaal anders uit dan bij ons thuis, maar de meesten vonden ze wel heel lekker. Als dessert hadden we een typisch Oostenrijks dessert: "Kaiserschmerren". MMMMMMM!

Met onze buikjes weeral gevuld, konden we beginnen aan onze tweede skiles van vandaag. Steeds hoger en hoger. Iedereen is super enthousiast omdat het zo goed lukt!

Diegenen die al konden skiën amuseren zich ook. Ze hebben al "jumpkes" gemaakt en ook achteruit de berg afskiën is super plezant! Gelukkig zien de mama's en papa's dat niet!

De warme chocomelk en de wafel waren overheerlijk na zo'n inspanning!

Eindelijk na het vieruurtje mochten we zwemmen. Het hotel heeft het warmste binnenzwembad van heel Tirol. Dat was wel te voelen. Heerlijk. Ook konden we ons weer douchen en de laatste hand aan onze brieven leggen. Morgen zullen we laten weten hoe die bezorgd worden.

Als avondeten was het een soort erwtensoep. Daarna brood met allerlei vlees en kaas. Er waren ook eitjes en augurken. Er was zelfs zalm. Smullen dus. Het dessert was een soort vanillepudding.

Na het avondeten was het tijd voor onze avondactiviteit: eerst een kijkje in het gastenboek. We moesten ook nog even de berichten van gisteren lezen, want dat hadden we met het avondspel niet kunnen doen. Daarna de foto's nog bekeken met een drankje en een koekje.

Nu zijn we vriendschapsbandjes aan het knutselen. Er worden mooie creaties gemaakt.

O ja, juf Reinhilde vindt het leuk dat ze dit jaar ook eens een berichtje krijgt. Normaal vergeten ze haar. Zij wordt niet gemist thuis denk ik ;-)

Rond half 10 gaan we in ons nestje zodat we morgenvroeg weer paraat staan voor onze volgende skiles.

 

Slaapwel van alle sneeuw(b)engeltjes hier!