Vrijdag de dertiende???

18-01-2017 20:30

Hallo allemaal,

 

We zijn vanmorgen opgestaan. Het leek wel vrijdag de dertiende. Na ons ontbijt wilde Wim, zoals elke dag, de bus starten, maar dit lukte hem niet. Het is hier enorm koud. De thermometer geeft -19°C aan. 

Om 10.00u werden we beneden verwacht voor onze skirace. Goed ingeduffeld tegen de koude, stonden we te wachten aan de skilift. Ja hoor, ook deze had het begeven door de koude. We moesten de helling te voet opklimmen. Dit is wel heel vermoeiend en super koud! Hierdoor hebben een aantal van ons het na de opwarming opgegeven. Het is echt niet niks om deze koude te trotseren. Hierdoor is de skirace wat in het 100 gelopen en heeft niet iedereen deelgenomen. Toch is voor ons iedereen kampioen! Zo'n koude is echt niet normaal. Het was echt nodig om ons in het hotel op te warmen. Er zijn zelfs niet van iedereen foto's genomen. Onze 3 (!) fototoestellen hebben het door de koude ook begeven. Onze excuses hiervoor.

Gelukkig konden we ons 's middags opwarmen aan een tas erwtensoep, veel kroketten, rode kool en Oostenrijks vlees. Als dessert was er platte kaas.

Na de middag was het plan om naar Reutte te gaan. Maar onze bus was nog steeds niet gemaakt. Een technieker heeft de hele middag naar het probleem gezocht. Hierdoor konden we vandaag niet naar Reutte. Gelukkig duurde het zoeken langer dan het prbleem oplossen. Door de koude was er iets aan de startknop. Dit euvel werd snel verholpen door de technieker.

Omdat de plannen gewijzigd waren, hebben we deze middag op de scooter gereden. Dat was wel kei leuk! Ook konden de kinderen die wilden nog een wandeling maken.

Na het vieruurtje hebben we ons fris gewassen om na het avondeten naar  de fuif te kunnen gaan. Als avondeten was er soep, aardappelsla met gepaneerd vlees en appelmoes.

Om 20.00u startte de fuif. Iedereen heeft er zin in en is nu volop aan het dansen. 

Voor morgen ziet de planning er een beetje anders uit:

  •  morgenvroeg kunnen de kinderen nog uitslapen, vrij skiën, inpakken en het gastenboek lezen
  •  na het middagmaal hebben we medaille-uitreiking en gaan we afscheid nemen van ons hotel
  •  om 14.00u gaan we vertrekken naar Reutte omdat we toch nog graag souvenirs willen kopen
  •  hierna gaan we nog zwemmen.
  •  als verrassing hebben we nog een bezoekje aan Mac Donalds gepland. Willen jullie hiervan NIETS op het gastenboek zetten zodat het voor onze kinderen nog een verrassing is.
  • tussen 19.30u en 20.00u plannen we onze terugreis zodat jullie onze lieve snoetjes vrijdagmorgen tussen 4.00u en 6.00u terug kunnen knuffelen.
Tot vrijdag!
 
Morgen is er waarschijnlijk geen tijd om nog een verslag te maken. We zullen ons best doen, maar kunnen niets beloven.