Onze eerste skiles

13-01-2017 19:56

Hallo allemaal,

 

Hier zijn we weer. Door een onoplettendheid is het verslag van vandaag gewist. We gaan proberen om dit zo goed mogelijk terug te schrijven, maar het kan dus een beetje anders zijn dan vanmorgen.

 

Na een goede nachtrust, de juffen en meesters hebben ons allemaal moeten wakker maken, moesten we om half 8 fris gewassen aan de ontbijttafel zitten. Met moeite is ons dat gelukt. 

In de voormiddag zijn we begonnen aan onze brieven. Jullie mogen dus binnenkort de postduiven richting Bouwel en Grobbendonk verwachten. We houden jullie op de hoogte!

Vanmorgen had het blijkbaar in België ook gesneeuwd. We kregen een foto doorgestuurd van juf Inge. De kinderen van Grobbendonk hebben ook een sneeuwman gemaakt en ze wilden deze aan ons laten kijken.  (Jullie kunnen hem onderaan deze pagina vinden.) Ze wilden ons hun sneeuwman laten zien. We hebben wel goed gelachen, want we vonden de sneeuwman bijna niet.

Na de brieven hebben we mogen broekskiën. Super, was dat! Het was wel heel koud hier en het blijft maar sneeuwen!

Het was al heel snel kwart voor twaalf. Weer tijd om te eten: soep, gebakken aardappelen met sla en gebakken vlees. Heel lekker. Als dessert was er hun beroemde eigengemaakte chocoladecake. Juf Inge vindt dit super lekker. Hiervoor wil ze speciaal naar Oostenrijk komen. We hebben even gedacht om een stuk mee te nemen voor haar, maar dat zou vrijdag toch niet meer zo lekker smaken ;-)

De kinderen van Grobbendonk hebben nog een mededeling voor Trees: "Trees dank je wel voor het berichtje! We vinden het heel jammer dat je door je operatie niet met ons mee kan komen. We missen je!"

In de namiddag hadden twee groepen skiles van half 1 tot half 3. De andere twee groepen hadden hun eerste skiles van half 3 tot half 5. Sommigen onder ons waren wel wat zenuwachtig, maar het is enorm meegevallen. We kijken al uit naar morgen om weer te skiën!

Wanneer de ene groep moest skiën, kreeg de andere groep les. Dat is veel leuker hier dan op school. We leerden over de gebergten en we konden direct zien, dat wij hier met een oud gebergte zitten. De toppen zijn immers afgesleten door erosie.

Tussen het skiën en de les kregen we chocomelk en een koek.

Na het skiën en de les was het tijd om te douchen en nog even aan onze brieven te werken. Dan was het weeral tijd om te eten. Soep, een soort gebakken ei met een zoete vulling en fruit. Smullen hoor. Mama's, koop al maar nieuwe broeken voor ons in de solden, want onze kleren passen volgende  week vrijdag niet meer!

Nu zijn we aan de avondactiviteit bezig. De ene helft is de plankjes aan het versieren als herinnering. De andere helft is de T-shirten aan het versieren. Nadien gaan we nog even in het gastenboek lezen.

De verbroedering tussen Bouwel en Grobbendonk is ook volop aan de gang. Er zijn al vele nieuwe vriendschappen gesloten.

Rond 9.15u gaan we terug slapen zodat we morgen goed uitgeslapen zijn voor onze tweede skiles.

 

Tot morgen!