donderdag 13 februari 2020

We kwamen aan in ons hotel om 7u. Meteen een schitterend beeld van de bergen rondom ons met de eerste stralen van de opkomde zon over de toppen van de bergen. 
Al onze spullen hebben we dan even in de bus gelaten, want 7u... dan is het natuurlijk tijd voor het ontbijt. We kwamen binnen in het verblijf en konden meteen onze voeten onder tafel schuiven. 
Nadien zijn we dan met volle moed en nieuwe energie begonnen aan het uitladen van de bus. Hierbij heeft iedereen zijn steentje bijgedragen. Na het uitladen van de bus, moesten de leerlingen met hun eigen koffer naar de juiste kamer. Ze konden meteen hun koffer uitladen en hun kamer in orde brengen.
Uiteraard had iedereen ook nog nood aan extra rust. De meeste leerlingen (en begeleiders) hebben wel even kunnen slapen in de bus, maar toch hadden we allemaal nood om even op ons bed te kunnen gaan liggen. 
Dan was het opnieuw tijd voor actie en de eerste echte kennismaking met de sneeuw. De leerlingen mochten spelen in de sneeuw, kunnen rollen in de sneeuw. Kortom de sneeuw zat OVERAL! 
 
Ondertussen is het al middag en kregen we opnieuw een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Frieten en schnitzel, een echte topper voor iedereen. 
 
Na de middag was het tijd om de skimaterialen te passen. Voor iedereen werd het materiaal zo goed mogelijk afgesteld op hun lengte. Natuurlijk konden we dit niet doen met iedereen tegelijkertijd. De kinderen die niet moesten passen, bleven in het verblijf en konden werken aan hun persoonlijke sneeuwklassendagboek en een spel- en werkbundel die we voor hen voorzien hebben. 
 
Na het avondeten, lekkere pannenkoeken, kreeg iedereen de tijd om te douchen en nadien enkele gezelschapsspellen te spelen. 
 
We sluiten de dag vandaag op tijd af zodat iedereen wat slaap kan inhalen. 
 
Iedereen is helemaal klaar om morgen voor de eerste keer de ski's aan te doen en te beginnen aan de lessen. 
 
 
Meester Patrick, juf Chris, meester Dirk en meester Kobe