Hallo allemaal,

 

Jullie hebben even moeten wachten op het verslag en de foto's, maar hier is het dan eindelijk! We hebben een goede busreis gehad. Alles is vlot verlopen. Er zijn een paar zieken geweest, maar ondertussen zijn die ook allemaal springlevend! Er is zelf wat geslapen in de bus. 

Na twee keer gepauzeerd te hebben en ook onze tweede chauffeur aan het station in Ülm te hebben afgezet, zijn we aangekomen in ons hotel. Het personeel stond ons al op te wachten. Elk jaar een blij weerzien. Na zoveel jaren voelt het voor ons, leerkrachten, als een beetje thuiskomen.

Na ons ontbijt, hebben we de bus leeggehaald. Wat hebben de juffen en meester allemaal meegenomen! Zoveel materiaal! Dan hebben we ook onze koffers uitgeladen en zijn we naar onze kamer gegaan. We moesten onze koffers uitpakken, alles netjes wegleggen en dan hadden we heel even tijd om op ons bedje uit te rusten. We waren best wel hevig en hadden niet zoveel zin in platte rust. Dus hebben de meester en juffen beslist om ons in de sneeuw te laten ravotten. Je kan op de foto's zien hoe goed we ons al geamuseerd hebben.

Het was al snel 12.00u. Tijd om te eten. We kregen soep, aardappelsalade, vlees en een ijsje. Mmmm. 

In de namiddag zijn we ski's gaan passen. Een heel karwei. Gelukkig hebben we Dirk Moens bij, een handige Harry! Hij heeft ons goed geholpen! Ondertussen hebben we ook wat in onze bundeltjes gewerkt. Er was ook nog tijd om gezelschapsspelletjes te spelen, te lezen of kennis te maken met de kinderen van de andere school. Hier worden vriendschappen gesmeed. 

Na het vieruurtje, warme chocomelk en een koek, was het tijd om te douchen. We wilden graag bij elkaar op de kamer wat babbelen en dat mocht ook van juffen en meester. We moesten er alleen op letten dat we rustig blijven. Hier wonen ook nog andere mensen.

Als avondeten hadden we weer warm eten: Nudelsuppe, spaghetti en chocoladecake. Mama's pas op, want er zijn er hier die een stukske kunnen eten. Waarschijnlijk hebben we nieuwe kleren nodig na deze skireis.

Als avondactiviteit hebben we het rustig gehouden. Voor de meesten was de dag lang genoeg! We hebben het gastenboek gelezen en nog wat lachfilmpjes gekeken en dan naar bedje om half 9.

Wanneer de juffen en meester  kwamen rondkijken om kwart voor 9, lag het merendeel al te ronken in hun bed. Ook wij, juffen, meester en Dirk, zijn dan ons bedje gaan opzoeken. Zo een nachtje niet slapen is niet echt meer iets voor ons ;-)

 

Tot morgen!